RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Політика

Новини

24 вересня

Всі новини

Україна невдовзі отримає літаки F-16, - Міноборони Нідерландів

Збройні сили України найближчим часом отримають літаки-винищувачі F-16 від Нідерландів. Деталі поки тримають у таємниці.

Про це розповів голова Міністерства оборони Нідерландів Рубель Брекельманс, пише Укрінформ.

Він зазначив, що зараз відбувається відповідна робота над тим, щоб передачу літаків реалізувати якомога оперативно.

"Я можу сказати, що F-16 надійдуть найближчим часом, і що ми наполегливо працюємо, щоб це сталося якнайшвидше. Але я не ділитимуся ніякими подробицями. Причина не в тому, що я не хочу інформувати громадськість, тому що я хотів би інформувати всіх, наскільки це можливо", - повідомив міністр.

Він зауважив, все відбувається під грифом "секретно", оскільки F-16 також є мішенню для Росії. У разі розголошення деталей, зокрема, датою передачі, це стане цінною інформацією для російського режиму.

"І ми не хочемо робити їх більш поінформованими, ніж вони є. Тож це те, чим я не буду ділитися", - пояснив посадовець.

Також розповів, що українські пілоти навчаються на F-16 швидко, тоді як зазвичай нідерландським пілотам необхідно багато років. Іноді потрібно більш ніж п'ять років, щоб опанувати доволі складну систему літаків.

"Українські пілоти зараз роблять це за рік-півтора. Це справді щось визначне", - наголосив голова оборонного відомства Нідерландів.

Він припустив, що під час першого етапу Україна, очевидно, використовуватиме літаки-винищувачі F-16 як ППО.

Раніше ми писали, що головнокомандувач ЗСУ показав, як українські військові готуються до появи західних літаків-винищувачів F-16.