RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Нідерланди розкрили подробиці відправки танків в Україну

14 танків Leopard 2A4, які закупили для України Нідерланди та Данія, цього літа відправляться до охопленої війною країни.

Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, передає нідерландське міністерство.

За останні місяці бойові танки були відремонтовані та випробувані.

Торік Нідерланди та Данія закупили 14 танків Leopard 2A4. Це були вже вживані екземпляри, капітально відремонтовані німецькою компанією Rheinmetall.

«Україна зможе використати танки у боротьбі з російським агресором», — йдеться в повідомленні.

24 та 25 липня останні два танки Leopard 2 проходять перевірочні випробування в рамках доставки. Перші 12 танків вже передані на відправку. Усі 14 танків будуть доставлені одночасно до кінця літа.

«Україна терміново потребує більшої військової підтримки, враховуючи важкі бої на полі бою. Ці танки можуть зіграти важливу роль для захисту української армії від російських військ. Нідерланди разом із союзниками та партнерами продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Це вкрай важливо, щоб захистити Україну та стримати агресію Путіна», — зазначив Брекельманс.

На його думку, Leopard 2A4 може допомогти Україні отримати перевагу на полі бою. Танки мають велику вогневу міць, забезпечують хороший захист екіпажу та швидкісні.

Нідерланди входять до міжнародної танкової коаліції, яка постачає в Україну сучасні бойові танки.

Також в Україну постачаються танки Leopard 1. У цьому проекті беруть участь Данія та Німеччина.