RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

"Загроз для України нема": відомі подробиці розмови Зеленського і Трампа

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Дональд Трамп планує надалі забезпечувати військову підтримку України у випадку перемоги на виборах у листопаді 2024 року. Це не створить загроз.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю виданню "Європейська правда".

Він розкрив подробиці нещодавньої телефонної розмови колишнього лідера США та українського президента Володимира Зеленського. Перемовини підтвердили "добрі стосунки", а також повагу Трампа до України.

Єрмак зауважив, що Трамп "з великою увагою" слухав розповідь про те, що відбувається в Україні.

Також керівник ОП підтвердив те, що Трамп дійсно сказав Зеленському "не слухати" чуток про готовність у разі перемоги на виборах йти на поступки Путіну, всупереч інтересів України заради припинення бойових дій.

"Так, він це сказав. Що не треба звертати увагу на "фейк ньюз", які з'являються про це. Що він чітко розуміє, що це за війна, і що Америка підтримувала і буде підтримувати Україну. І це дуже важливо", – повідомив він.

Він вважає, що будь-який президент усвідомлюватиме загрози з боку Росії і не виступатиме проти підтримки України.

"Я не вірю в те, що будь-який наступний президент Сполучених Штатів буде налаштований інакше", - додав глава Офісу президента.

Раніше ми писали, що Адміністрація президента США Джо Байдена перед закінченням його повноважень спробує натиснути на Росію, посилюючи Україну, щоб завершити війну.