RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

США і Канада посилили санкції проти Білорусі: хто в "чорному списку"

9 серпня Сполучені Штати та Канада оголосили про нові санкційні обмеження проти Білорусі.

Про це йдеться у на сайтах Міністерства фінансів США та Міністерства закордонних справ Канади.

Як зазначають у Мінфіні США, санкції торкнуться 19 осіб та 14 компаній, причетних до військової допомоги РФ, за ухиляння від західних санкцій, збагачення олігархів із орбіти самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка.

Обмеження встановили для підприємств "Лабораторія адитивних технологій", "Рухсервомотор" та "АлЮрТех", а також їхнього керівництва за допомогу підсанкційній компанії "Пеленг", виробникові оптоелектроніки.

Також стали підсанкційними: перевізники "Авіакомпанія "Белканто", "Авіакомпанія Рада", "РубіСтар". Останні обслуговували російську оборонку та терористів ПВК "Вагнер".

Потрапило під санкції оборонне підприємство "Завод "Легмаш", де виробляють артбоєприпаси, КБ "Безпілотні вертольоти", що спеціалізується на виробництві дронів.

За інформацією МЗС Канади, країна 9 серпня також розширила санкції проти білоруських фізичних та юридичних осіб. Обмеження в основному торкнулися підприємств білоруського оборонно-промислового комплексу, що беруть участь у виробництві чи ремонті військової техніки Росії.

Під санкції потрапили особи, причетні до порушень прав людини у Білорусі, зокрема, судді, які виносили каральні вироки прихильникам демократії та простим громадянам за висловлення незгоди з фальсифікацією президентських виборів 2020 року.

Нагадаємо, у травні Сполучені Штати ввели нові санкції проти Росії, обмеження торкнулися й однієї з найбільших авіакомпаній "Побєда".