RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Путін висловився щодо боїв під Курськом та переговорів з Україною

Російський диктатор Володимир Путін заявив про неможливість переговорів з Києвом після подій у Курській області. Ключовим завданням Міноборони РФ є "витіснення противника з російських територій і забезпечення надійного прикриття кордонів".

Про це він повідомив на нараді щодо ситуації у прикордонних з Україною регіонах, інформує Meduza.

За його словами, з ними воює Захід "руками українців". Судячи з усього, Україна таким чином прагне покращити свої переговорні позиції у майбутньому, однак переговори неможливі після того, як було завдано "без розбору ударів по мирних людях, цивільній інфраструктурі".

"Але про які переговори взагалі може йтися з людьми, які без розбору завдають ударів по мирних людях, цивільній інфраструктурі, або намагаються створити загрози для об'єктів ядерної енергетики. Про що з ними взагалі можна говорити?", - повідомив він.

Диктатор наголосив, що зараз головним завданням для Міноборони РФ є витіснення українців із захоплених територій.

"Головне завдання стоїть безумовно перед міністерством оборони - видавити, вибити супротивника з наших територій і спільно з прикордонною службою забезпечити надійне прикриття держкордону", - сказав він.

Водночас, ФСБ спільно з Росгвардією мають забезпечити "режим контртерористичної ситуації і ефективну боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами"... Також "ключовим" залишається вирішення актуальних завдань, які виникають на даний момент часу та виходячи з прогнозів розвитку ситуації.

Путін переконаний, що головною метою операції ЗСУ у прикордонних районах є прагнення зупинити наступ російської армії.

"І що відбувається на лінії зіткнення? Темпи наступальних операцій російських збройних сил, добровольців, ветеранів не тільки не знизилися, а й посилилися в півтора раза. Ще одна мета противника - посіяти ворожнечу, розбрат у нашому суспільстві, залякати людей, зруйнувати єдність російського суспільства. Але і тут відповідь з боку громадян вже є - одностайна підтримка всіх, хто потрапив у біду", - додав він.

Раніше ми писали, що тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Курської області Олексій Смирнов на нараді з Володимиром Путіним назвав ситуацію в регіоні "складною".