RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

The Economist порахував, скільки Путін ще зможе фінансово підтримувати війну — результат тривожний

Незважаючи на жорсткі санкції та статус вигнанця, економіка Росії впевнено зростає. Шалені витрати під час війни дійсно стимулюють економіку, - вважають аналітики.

Про це йдеться у матеріалі The Economist.

За даними аналітиків, очікується, що цього року російський ВВП зросте більш ніж на 3% в реальному вираженні, швидше, ніж у 95% багатих країн.

У матеріалі зазначається, що у травні та червні в РФ економічна активність "значно зросла". Інші показники активності в реальному часі, в тому числі опубліковані банком Goldman Sachs, свідчать про прискорення економічного зростання.

Безробіття в РФ близьке до історичного мінімуму; рубль почувається добре. Хоч інфляція надто висока - у червні ціни зросли на 8,6% у річному обчисленні, що значно перевищує цільовий показник центрального банку в 4%, - але завдяки зростанню грошових доходів на 14% у річному обчисленні купівельна спроможність росіян швидко зростає.

"За нинішніх темпів фінансові резерви Росії будуть вичерпані за п'ять років або близько того; тим часом уряд стикається з високими витратами на запозичення. Але наразі Путіну потрібно виграти війну. Тож вечірка триває", - резюмують аналітики.