RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

До курської операції приєдналися літаки України: які саме та що вже знищили

У військовій операції ЗСУ на території Курської області РФ бере участь українська авіація. Зокрема, ударів по російській армії завдають винищувачі Су-27.

Про це повідомляє Forbes.

Зокрема, український літак завдав удару по російському командному пункту в Тьоткіно, за кілька км на північ від лінії фронту в Курську. Наліт, вірогідно, був здійснений Су-27, а не одним із нещодавно поставлених Україні F-16. Приблизно в той же час, коли Су-27 бомбили російські позиції на курському напрямку, інші українські літаки бомбили три утримувані Росією міста в Харківській області.

Видання пише, що винищувачі F-16 українські ВПС планують задіяти для патрулювання з метою протиповітряної оборони, а не для більш ризикованих наземних атак, принаймні на початковому етапі.

Ризик для літаків у Курській області значний через роботу ППО. Пілоти з обох боків літають якомога нижче, щоб уникнути виявлення ворожими радарами.

Попри удари українських безпілотників та ракетних нальотів на російські авіабази в Курську та навколо нього, у росіян все ще більше літаків та бомб. Ті 85 F-16, які обіцяли європейські союзники України, прибувають повільно та у невеликих кількостях.

"Росіяни вразливі не тільки на землі в Курську. Вони вразливі і в повітрі - оскільки українські літаки приєднуються до військової операції на території РФ", - підсумовує видання.

Раніше у Повітряних силах Збройних сил України показали винищувач Су-27 перед бойовим вильотом .