RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

У The Times назвали курську операцію смертельним ударом по правлінню Путіна

Операція Збройних сил України на території Курської області РФ стала смертельним ударом по тривалому правлінню російського диктатора Володимира Путіна.

Про це йдеться у матеріалі видання The Times.

Як зазначається, зухвалий наступ українців зробив Путіна першим лідером країни з часів Другої світової війни, який допустив вторгнення іноземної армії.

Також воно стало знаковим, адже саме серпень для РФ є історично часом катастроф та потрясінь, починаючи з невдалого перевороту проти Михайла Горбачова у 1991 році.

"Відтоді, крім катастрофи підводного човна "Курськ", серпень став місяцем великих терористичних атак, стихійних лих і руйнівної фінансової кризи. Оскільки до кінця залишилося понад два тижні, Путін, мабуть, запитує себе, чи не стане він черговою жертвою серпневого прокляття", - йдеться у матеріалі.

За припущеннями частини аналітиків, після цих подій росіяни можуть погодитися з кремлівським наративом про неминучість війни "для запобігання превентивному нападу Києва і його союзників з НАТО".

У зв'язку з цим вважають, що наслідки курської операції навряд чи стануть довгостроковими для Путіна, проте за умови, що ситуація не погіршиться ще більше.

Журналісти зауважили, що Київ, ймовірно, має план обміняти захоплену територію на окуповані Росією. Однак диктатор РФ не налаштований на переговори і може планувати помсту, хоч наступ ЗСУ ще триває.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зібрав нараду щодо ситуації у прикордонній з Україною Курській області РФ. У планах - створити там за необхідності військові комендатури та забезпечити регіон гуманітарною допомогою.

14 серпня ЗСУ звільнили Суджу, Любимівку, Гончарівку, Лебедівку, Заолешенку, Курилівку, Плехово та інші населені пункти Курської області РФ.