RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Україна продовжила санкції проти Шарія, Гужви, Пушиліна

Дію санкцій, введених РНБО проти Ігоря Гужви (контролював проросійський сайт "Страна.UA"), проросійського блогера Анатолія Шарія і його дружини Ольги Шарій та ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна, продовжено на 10 років.

Про це йдеться в указі, підписаному президентом Володимиром Зеленським.

Крім Гужви санкції продовжено проти пов'язаних з ним Анни Солнцевої, Любові Лукашиної, Антона Сімоненка, Петра Журавля. Рішення РНБО передбачає блокування сайту Страна.UA та його субдоменів.

Окрім цього, санкції продовжено і для ТОВ "Ласмак», ТОВ "Маджері" та ТОВ "Смарт медіамережа".

Анатолію Шарію, Ользі Шарій та Аллі Бондаренко, крім економічних обмежень, продовжено санкції, що включають блокування доступу до ресурсу «Шарій.net», сайту "Політична партія Шарія" та їхніх субдоменів, а також сторінок у соціальних мережах. Також продовжено економічні обмеження і блокування доступу до веб-ресурсів ТОВ "Інформаційне агентство “Шарій.Нет”".

У списку санкцій є російський політичний консультант Костянтин Килимник, а також Андрій Теліженко і Дмитро Ковальчук.

Крім цього, указом продовжено персональні санкції проти Ігоря Наумця, власника групи Юнігран, який є громадянином Росії.

Також до санкційного списку РНБО увійшла громадянка Великої Британії Єлена Калпа.

Як повідомляв "Апостроф", Шарій, який ховається від українського правосуддя в Іспанії, у березні 2024 року заявив, що на його авто було скоєно напад - начебто невідомі відкрили вогонь з автомата.