RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

12 вересня

Всі новини

Ракети ППО і не тільки: Байден пообіцяв Зеленському допомогу на $125 млн

Президент США Джо Байден напередодні Дня Незалежності України поговорив з українським главою держави Володимиром Зеленським та пообіцяв новий пакет військової допомоги.

Про це йдеться на сайті Адміністрації президента США.

Зазначається, що новий пакет військової допомоги поповнили:

  • ракетами протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури країни;
  • обладнанням для боротьби з дронами і протитанковими ракетами;
  • боєприпасами для передової і мобільними ракетними комплексами, які їх захищають.

"Завтра, коли народ України відзначатиме свій День Незалежності, нехай буде ясно: коли почалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні це все ще вільна країна. І війна закінчиться тим, що Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною державою. Я розмовляв сьогодні з президентом Зеленським, щоб підтвердити це повідомлення та висловити непохитну підтримку Америки народу України. Протягом двох з половиною років вони відбивали жорстокий наступ Росії, включно з поверненням більше половини території, захопленої російськими військами в перші дні війни. Вони залишилися непохитними перед обличчям жахливих військових злочинів і звірств Росії. І день за днем вони захищали цінності, які об’єднують людей в обох наших націях і в усьому світі, включно з незалежністю", - наголосив Байден.

Раніше агенція Associated Press писала, що також українцям передадуть снаряди до HIMARS, ракети для систем ППО, протитанкові ракети Javelin, системи й обладнання для боротьби з дронами та радіоелектронної боротьби, 155-мм і 105-мм артбоєприпаси, транспорт та інше обладнання.

Було вказано, що Адміністрація Байдена надішле Україні нової військової допомоги на близько 125 мільйонів доларів.

Нагадаємо, 23 серпня Сполучені Штати запровадили нові антиросійські санкції. Обмеження торкнулися оборонного та металургійного комплексів.