RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Білорусь під виглядом навчань зосереджує війська поблизу північних кордонів України

Збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки в Гомельській області поблизу північних кордонів України.

Про це йдеться в заяві укранського МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві закликають посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.

"Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку Білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України", - заявили в МЗС.

Як ми повідомляли, Білорусь перекинула до державного кордону з Україною близько однієї тисячі військовослужбовців та військової техніки після наступу українських Збройних сил у Курській області.