RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

Україна перетнула найчервонішу з усіх червоних ліній Путіна — The Washington Post

Операція українських Сил оборони в Курській області РФ стала першим з часів Другої світової війни іноземним вторгненням на територію РФ і перетином найбільшої "червоної лінії" Путіна. Однак його реакція виявилася разюче пасивною і приглушеною, що різко контрастує з його риторикою на початку війни.

Про це пише американське видання The Washington Post.

Блискавичне вторгнення Києва до Курської області перетнуло найчервонішу з усіх "червоних ліній" - прямий наземний напад на Росію. Однак реакція Путіна була протилежною тим заявам, з якими він виступив в перший день вторгнення в лютому 2022 року. Тоді кремлівський диктатор попередив, що будь-яка країна, яка стане на шляху Росії, зіткнеться з наслідками, "яких ви ніколи не бачили за всю свою історію", і ця загроза, схоже, була спрямована на країни, які можуть озброїти Україну.

Як наголошує видання, Україна неодноразово перетинали уявні "червоні лінії" Москви. Це, зокрема, потоплення флагмана Чорноморського флоту РФ "Москва", підрив Кримського мосту в 2022 році, атаки безпілотників на Кремль і Москву в 2023 році, вбивства пропагандистів на російській території і напади на стратегічні авіабази РФ. Однак прорив Україною російської оборони викрив військові недоліки Росії і оголив ілюзорні червоні лінії Москви".

Неназваний російський академік, який говорив на умовах анонімності і має тісні зв'язки з високопоставленими московськими дипломатами, заявив, що російське керівництво "дуже серйозно" ставиться до використання американської і західної зброї в глибині Росії, але неясно, чи було прийнято рішення про те, як реагувати на це.

Російська влада намагається применшити значення українського вторгнення і провалу свого військового керівництва.

Тепер дехто на Заході ставить під сумнів стратегію Вашингтона щодо України: "повільне, вивірене постачання зброї в Україну, щоб уникнути ескалації напруженості у відносинах з Росією", яка, на думку критиків, перекреслила шанси Києва витіснити Росію і призвела до війни на виснаження з масовими жертвами.

На думку багатьох аналітиків, політика США щодо військової допомоги Україні повинна була стати яскравим прикладом, але вона залишилася боязкою.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують наступати у Курській області РФ. Як зазначають в Інституті вивчення війни, нещодавно вони просунулись у південній частині села Руська Конопелька, розташованого на схід від Суджі.