RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Скасувати заборону США на удари: Україна підготувала список цілей на території Росії

У спробі переконати адміністрацію Байдена скасувати обмеження на використання американської зброї Україна планує представити високопосадовцям з національної безпеки США список цілей в глибині Росії, які можна уразити.

Про це йдеться в повідомленні від Politico.

У матеріалі видання зауважують, що Україна використовує цей список як останню спробу переконати Вашингтон зняти обмеження на використання американської зброї на території Росії. Додається, що раніше Україна вже готувала подібний список з потенційними цілями на території РФ, проте цей варіант повинен бути більш детальним.

Politico передає, що вже цього тижня міністр оборони України Рустем Умєров і керівник ОП Андрій Єрмак мають відвідати Вашингтон. Тож, ймовірно, саме тоді список представлять адміністрації Байдена.

Як зазначає видання, з посиланням на джерела, "Київ визначив кілька важливих цілей, яких він може досягти за допомогою ракет, наданих США".

Україна продовжує наполягати на тому, щоб зняти обмеження на використання наданої зброї. Натомість у Білому домі, попри те, що "ескалація все ще викликає занепокоєння", вважають, що це не матиме "значної тактичної переваги", "... враховуючи те, що Росія переміщує свої активи з зони можливого ураження".

"Адміністрація також вважає, що Україна не має достатньої кількості ракет великої дальності ATACMS, які вона хоче використовувати, - щоб завдати удару по важливих цілях у Росії. Київ використовує багато з цих ракет у своїх наступальних операціях у Криму - битві, яку адміністрація Байдена оцінює як успішну для України. І США мають обмежений запас ракет ATACM, що вони можуть відправити Україні", - пишуть в Politico.

Як повідомляв раніше "Апостроф", американські екс-дипломати та високопоставлені військові оприлюднили чернетку відкритого листа до президента Джо Байдена, в якому попросили його до 30 вересня 2024 року надати Україні все необхідне в межах того президентського права фінансових витрат, яке якраз спливає в кінці вересня.