RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

В МВС Молдови пояснили, яка хитрість допомогла Дмитруку перетнути кордон

Нардеп-втікач Артем Дмитрук зміг перетнути молдовський кордон та виїхати в країни, адже не зауважив, що він є народним депутатом України.

Про це в коментарі молдовській службі "Радіо Свобода" розповів міністр внутрішніх справ країни Адріан Ефрос.

Він зазначив, що Дмитрук нібито не заявляв, що він є народним депутатом Верховної Ради. Тому його прийняли як звичайного громадянина України.

"Існують міжнародні норми, які забезпечують вільне пересування громадян. Особливо це стосується громадян України, які приїжджають із зони конфлікту, з території, де йде війна. Відповідно до Женевської конвенції, ми зобов’язані надати їм безпечне місце. Він жодним чином не заявляв, що є членом українського парламенту. Він перетнув кордон як звичайний громадянин", - зазначив Ефрос.

Разом з цим міністр внутрішніх справ Молдови додав, що країна своєю чергою виконала всі необхідні дії для того, щоб задокументувати в'їзд нардепа. Після цього він покинув країну через міжнародний аеропорт Кишинева.

"Це все, чим ми можемо поділитися з цього приводу", – підсумував Ефрос.

Як повідомляв раніше "Апостроф", нардепа-втікача Артема Дмитрука шокувала публікація відео його сім'ї в аеропорту Молдови. Нардеп вважає, що переслідування на нього почалися через те, що він захищав УПЦ МП.