RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Масована атака РФ: у Міноборони підбили підсумки засідання Ради Україна-НАТО

У середу, 28 серпня, у зв'язку з нещодавньою наймасштабнішою масованою атакою Росії відбулося онлайн-засідання Ради Україна-НАТО на рівні очільників Міністерств оборони.

Про підсумки зустрічі розповів голова оборонного відомства Рустем Умєров у соцмережі Facebook.

За його словами, союзники обговорили недавню російську масовану атаку по українських містах. Зокрема, сторони торкнулися питання подальших планів щодо постачання систем Протиповітряної оборони та необхідних ракет до них.

Умєров зауважив, що Україна та західні країни надалі продовжують консультації стосовно захисту українського неба у вигляді утворення щита протиповітряної оборони над західними регіонами країни.

Окрім того, повідомив, що число країн-союзників, які виступають за використання далекобійної зброї для самооборони, зростає.

"Вдячний нашим союзникам за непохитну підтримку і обіцяну допомогу. Усе більше союзників підтримують зняття обмежень для використання далекобійної зброї для самооборони України в рамках міжнародного права", - додав міністр оборони.

Нагадаємо, 26 серпня, під час наймасовішого удару РФ по об'єктах критичної інфраструктури України з виявлених 236 засобів повітряного нападу противника збили 201 ціль.