RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Україна ввела нові санкції проти РФ: що потрапило до списку

Україна запровадила нові санкційні обмеження, що стосуються низки фізичних та юридичних осіб Росії. Президент Володимир Зеленський ввів у дію два відповідні рішення Ради національної безпеки і оборони.

Про це свідчать два укази глави держави.

Відповідно до указу №602/2024, санкції запроваджено проти 74 громадян Росії на десятирічний термін, а згідно з указом №601/2024 - проти 164 громадян України (колаборантів), Росії та осіб із подвійним громадянством.

За даними керівника Офісу президента, зокрема, до списку потрапили компанії, залучені до обслуговування російських військових аеродромів, та підприємства, що займаються транспортуванням військової техніки, боєприпасів та обладнання Росії.

Також санкційні обмеження ввели проти юридичних осіб, які займаються імпортом підсанкційних товарів, зокрема зброї, компонентів для військово-промислового комплексу з Ірану та Північної Кореї.

Зокрема, санкції торкнулися:

  • авіакомпанії "АероСтан" - оператора чартерних вантажних авіаперевезень, літаки якого регулярно використовують для обходу санкцій;
  • підприємства "Новапорт Холдинг" - компанії, яка володіє чи управляє більшою часткою акцій у вантажному терміналі "Пулково";
  • підприємства "Домодєдово Ерфілд", що здійснює управління російським міжнародним аеропортом "Домодєдово";
  • аеропорту "Кольцово", що здійснює управління аеропортом, внесеного до переліку аеродромів спільного базування з Міноборони та МНС РФ.

Зокрема, передбачається запровадження десятирічних санкцій проти голови окупаційної адміністрації Херсонщини Володимира Сальдо. Колаборанту заблокували активи, позбавили нагород.

Нагадаємо, 23 серпня Сполучені Штати запровадили нові антиросійські санкції. Обмеження торкнулися оборонного та металургійного комплексів.