RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Два члени наглядової ради "Укренерго" влаштували скандал через звільнення Кудрицького

Голова наглядової ради "Укренерго" Данієль Доббені та член наглядової ради Педер Андреасен подали письмові повідомлення про дострокове припинення повноважень через дострокове звільнення керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького.

Заяву опублікувала пресслужба компанії.

"Ми вважаємо, що рішення про дострокове звільнення керівника "Укренерго" є політично вмотивованим і, за результатами представленого звіту, для нього не має жодних обґрунтованих підстав", - йдеться у заяві.

Доббені та Андреасен підкреслили, що під час війни керівництво та працівники компанії продемонстрували безпрецедентну мужність та професіоналізм і результати роботи "Укренерго" за ці 2,5 роки cвідчать про це як найкраще.

"З перших днів нашої роботи в Наглядовій Раді "Укренерго" ми відчували політичний тиск і спостерігали постійні спроби в обхід конкурсу призначити в Правління компанії людей, професійні якості яких викликали сумніви. Ми регулярно отримували звіти від менеджменту Компанії під час засідань про негативний вплив на репутацію Компанії анонімних джерел в соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів.

І сьогодні в умовах, коли корпоративне управління Компанією за стандартами ОЕCD поставлено під сумнів, ми не бачимо можливості продовжувати свою роботу в Наглядовій Раді «Укренерго». Порушення принципів корпоративного управління та прийняття рішення про звільнення її керівника без доказу неналежного управління є неприйнятним, і може позначитися на подальшій співпраці "Укренерго" з операторами-членами ENTSO-E", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, 4 з 6 членів наглядової ради "Укренерго" проголосували за звільнення Кудрицького. Нині у наглядовій раді три незалежних члена – Даніель Доббені, Педер Андреасен, Роман Піонковскі, та представники держави – Юрій Бойко, Юрій Токарський, Олександр Баранюк.