RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

21 вересня

Всі новини

Німеччина передасть Україні ще 17 систем ППО IRIS-T: деталі

Уряд Німеччини замовив та планує поставити Україні понад півтора десятка систем Протиповітряної оборони IRIS-T. Очікується, що вони доповнять передані раніше сім комплексів.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц, передає агенція Bloomberg.

За його словами, Берлін має намір передати Збройним силам 17 таких комплексів, чотири з них поставлять до кінця року.

"Ми спланували заздалегідь та вчасно забезпечили контракти та фінансування, щоб Україна могла й надалі повністю покладатися на нас. І це також показує, що наша промисловість є дуже ефективною", - повідомив політик.

Він нагадав, що вже передали Україні сім комплексів IRIS-T, що допомогли збити кілька сотень російських ракет та дронів.

"IRIS-T, призначені для України, є одними з семи вже поставлених, які допомогли збити понад 250 російських ракет, безпілотників і ракет і врятували багато життів. Чотири будуть відправлені до кінця цього року, а решта – з наступного... Це свідчить про те, що німецька підтримка України не згасає", - заявив керівник уряду ФРН.

Шольц також повідомив, що закупівля для Бундесверу шести IRIS-T, виготовлених компанією Diehl Defence GmbH & Co. KG, зіграє ключову роль у зміцненні Європейської ініціативи Sky Shield. Зараз 21 країна, зокрема Британія та Туреччина, підписалася під очолюваним Німеччиною проєктом, покликаним посилити континент та зробити менш уразливим до авіаударів під час наростання геополітичної напруги.

Раніше "Апостроф" писав, що Румунія остаточно схвалила передачу Україні системи Протиракетної оборони Patriot.