RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Друга спроба: до Ради знову внесли постанову про звільнення Ірини Верещук

У Верховну Раду України повторно надійшла постанова про відставку Ірини Верещук з посади.

Про це свідчить проєкт постанови, зареєстрований 5 вересня.

Проєкт постанови "Про відставку віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Верещук І.А" №12011 надано до профільного комітету на розгляд.

Разом з цим постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram написав, що Комітет Ради рекомендував звільнити Ірину Верещук з посади:

"На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин, прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти відставку віце-прем'єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Верещук Ірини Андріївни".

Нагадаємо, 4 вересня, народний депутат Ярослав Железняк повідомляв, що Рада провалила звільнення Ірини Верещук з посади віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Підтримку виголосили лише 214 народних обранців.

Натомість відомо, що Верховна Рада України підтримала відставку міністра юстиції України Дениса Малюську. За таке рішення проголосувало 249 народних депутатів.

Також ВРУ підтримала звільнення Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Звільнення підтримали 243 народні обранці.