RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

16 вересня

Всі новини

"Рамштайн-24": Умєров закликав союзників до спільного виробництва зброї

Очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров закликав партнерів до активнішої співпраці у питанні спільного виробництва української зброї.

Про це міністр заявив у рамках зустрічей на 24-му засіданні у форматі Рамштайн у Німеччині, повідомив він у Facebook.

Посадовець зазначив, що на полях Рамштайну було проведено вагому зустріч з керівниками оборонних відомств скандинавських і балтійських країн - Данії, Норвегії, Нідерландів, Латвії, Литви, Естонії. Головним питанням було створення нових можливостей для виробництва зброї.

"Ключова тема - нові можливості спільного виробництва української зброї. Звернувся до партнерів із закликом розширити співпрацю в цій сфері", - повідомив глава Міноборони.

Він нагадав, що першим прикладом стала співпраця з Данією. Країна профінансувала прямі закупівлі обладнання через українське Міноборони. Україна потребує більше відповідних ініціатив для зміцнення обороноздатності.

Умєров повідомив, що Україна має великий набір технологій, які здатні стати основою для співпраці. Зокрема - виробництво українських ракет, різні дрони (розвідувальні, бойові, далекобійні), наземні роботизовані комплекси для підтримки операцій на фронті, системи радіоелектронної боротьби.

Як відомо, 6 вересня у Німеччині було організовано чергове засідання Контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн. На ньому особисто був присутній президент Володимир Зеленський. На засіданні було підписано Положення Коаліції морських спроможностей.

Низка країн оголосили про надання військової допомоги Україні.

Зокрема, раніше Умєров назвав три головні теми засідання Контактної групи з питань оборони України:

  • забезпечення України системами Протиповітряної оборони та ракетами до них;
  • снаряди та техніка для бригад;
  • посилення далекобійних можливостей.

Нагадаємо, раніше США оголосили надання нового пакета військової допомоги для ЗСУ на 250 млн доларів. Зокрема, він міститиме ракети для систем Протиповітряної оборони.

Також міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на засіданні у форматі "Рамштайн" повідомив, що Німеччина передасть на потреби ЗСУ 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць.