RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

16 вересня

Всі новини

«Фарс та порушення міжнародного права»: в МЗС прокоментували так звані вибори в Криму

В Міністерстві зовнішніх справ України прокоментували проведення так званих виборів у тимчасово окупованому Криму - назвали це "фарсом" та "порушенням норм та принципів міжнародного права", що фактично делегітимізує політичну систему Росії.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті МЗС України.

"8 вересня 2024 року Російська Федерація проводить Єдиний день голосування, під час якого відбуватимуться вибори до місцевих органів влади суб’єктів РФ різного рівня. Цей процес Росія вчергове намагається розповсюдити на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та місто Севастополь", - йдеться у повідомленні.

В МЗС зауважують: російські так звані "вибори" вже давно перетворились на фарс та порушення міжнародного права:

"Так звані «вибори» в Російській Федерації давно перетворилися на фарс, не мають нічого спільного з проявом народовладдя, а їх проведення на тимчасово окупованих територіях України у порушення норм та принципів міжнародного права фактично делегітимізують політичну систему Росії".

В міністерстві вчергове наголосили, що результати так званих "виборів" на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі є "...нікчемними, а самі «вибори» - нелегітимними".

"Також звертаємо увагу наших міжнародних партнерів, що представники російських окупаційних сил, які діють на тимчасово окупованих територіях України, зокрема ті, хто «обирається» під час так званих «виборів», не наділені українською стороною жодними повноваженнями представляти владу України на будь-якому рівні, а їхня залученість до делегацій Російської Федерації на міжнародні заходи не несе жодних правових наслідків", - йдеться у повідомленні.

Усі причетні до підготовки та проведення так званих "виборів" на ТОТ України будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Разом з цим в тимчасово окупованому Криму продовжують діяти агенти партизанського руху "АТЕШ". Раніше "Апостроф" писав, як українські партизани розвідали дані щодо бази Чорноморського флоту в Севастополі.