RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

"Червона картка" для нардепа Дмитрука: Україна звернулась до Інтерполу

Офіс генерального прокурора надіслав запити до низки країн із проханням про затримання і тимчасового арешту народного депутата Артема Дмитрука, який втік за кордон, з метою екстрадиції в Україну. Генеральний секретаріат Інтерполу вніс клопотання про публікацію "червоного оповіщення" щодо українця як підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця.

Про це інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що Офіс звернувся із такими запитом в рамках міжнародних договорів про видачу правопорушників.

"Крім того, за погодженням з Офісом Генпрокурора до обліків Генерального секретаріату Інтерполу внесено клопотання про публікацію Червоного оповіщення щодо зазначеного народного депутата України", - йдеться у повідомленні.

Там нагадали, що за клопотанням Офісу Генпрокурора Печерський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після цього ініціював процедуру його розшуку, зокрема міжнародного.

Як писав "Апостроф", раніше в українському Бюро Інтерполу назвали умову для оголошення нардепа-втікача Дмитрука у міжнародний розшук за "червоною карткою". Стверджували, що необхідні дуже вагомі підстави.

Раніше Артем Дмитрук заявив, що його сім'ю кілька разів намагалися викрасти в Європі.

Також український президент на тлі втечі Дмитрука дав розпорядження щоразу знаходити конкретного відповідального за незаконний перетин державного кордону.