RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Постачання Іраном ракет для РФ: МЗС України зробило попередження у жорсткій формі

Міністерство закордонних справ України у зв'язку з повідомленням про можливе постачання Іраном балістичних ракет Росії викликало "на килим" тимчасового повіреного у справах Ісламської Республіки Іран в Україні Шахріяра Амузегара.

Про це поінформувала пресслужба МЗС.

Як зазначили у зовнішньополітичному відомстві, посадовцю висловили глибоке занепокоєння української сторони з приводу постачань балістики державі-агресору.

Дипломату наголосили у жорсткій формі, що підтвердження факту постачання Іраном балістичної зброї Росії матиме непоправні наслідки.

"Іранському дипломату було передано відповідний коментар МЗС України від 7 вересня та у жорсткій формі висловлено попередження про те, що підтвердження факту постачання Іраном балістичного озброєння державі-агресору матиме руйнівні та непоправні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше The Wall Street Journal, посилаючись на американських та європейських офіційних осіб, повідомляло, що Іран передав російській армії сотні балістичних ракет малої дальності, попри застереження західних країн.