RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Президент Туреччини: Крим - це Україна

Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права. Туреччина ж виступала і виступає проти анексії півострова.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у відеозверненні до четвертого саміту лідерів Кримської платформи в Києві.

"Наша підтримка її незалежності (України) є постійною, а повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права", - зазначив президент Туреччини.

Ердоган додав, що задоволений правовими нормами, запровадженими в Україні для зміцнення прав кримських татар, та висловив сподівання на «якнайшвидше звільнення» кримських татар із російського ув’язнення.

«Ми щиро бажаємо, щоб війна завершилася справедливим і міцним миром на основі територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України», — зазначив турецький президент.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить Кримська платформа, на яку прибули світові лідери.

Кримська платформа – ініційований Україною новий міжнародний консультаційно-координаційний формат. Платформа спрямована на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим загрозам, посилення міжнародного тиску на Кремль, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні мирним шляхом.