RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

Литва пообіцяла Україні закупити системи ППО малої дальності

Литва має намір закупити зенітно-ракетні комплекси малої дальності для більшого "закриття українського неба", шляхом посилення Протиповітряної оборони.

Про такі плани розповів президент цієї країни Гітанас Науседа на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Політик наголосив, що Литва продовжує підтримувати Україну під час повномасштабної війни з Росією. Сукупно йдеться про майже 1,5 млрд євро, з яких 647 млн євро призначені на оборонну сферу.

"Ми також вивчаємо можливість придбання зенітно-ракетних комплексів малої дальності для українських систем ППО", - повідомив Науседа.

Литовський президент висловив сподівання, що за два-три тижні уряд ухвалить відповідне рішення щодо систем. Після позитивного законодавчого результату їх якомога швидше передадуть Збройним силам України.

Водночас, президент не уточнив, на які саме зенітно-ракетні комплекси може розраховувати Україна.

Нагадаємо, сьогодні у Києві запланована Кримська платформа, на яку збираються європейські лідери. Наразі до столиці вже прибули держсекретар США Ентоні Блінкен, міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі, прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня та президент Литви Гітанас Науседа.