RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Польща назвала проблемою економічні преференції в ЄС для українських чоловіків-втікачів

Політика низки країн ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України через економічні преференції для чоловіків мобілізаційного віку, які проживають в цих країнах.

Таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на панельній дискусії під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає "Європейська правда".

Сікорський закликав країни Європи переглянути підходи до допомоги українським чоловікам, щоб стимулювати їх до повернення в Україну.

"Зараз у Німеччині українці, які там перебувають під тимчасовим захистом, отримують значну допомогу. Йдеться про виплати, що перевищують €500, а разом з компенсацією за житло може йтися про понад €1000 в місяць на людину, і це поширюється також на чоловіків. Щось подібне у Нідерландах, не знаю напевно суми у Франції.

Є простий метод допомогти Україні — припиніть надавати допомогу українцям, які підлягають мобілізації. Переховування від призову — це не привід для фінансової допомоги. Просто припиніть їм платити", — заявив Сікорський, зазначивши, що Польща не надає подібної соціальної підтримки.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, який виступав разом із Сікорським на панельній дискусії, погодився з польським колегою та висловився на підтримку запропонованої пропозиції.

До слова, Литва з 1 вересня змінила правила для українських біженців. Влада країни скасувала пільги на працевлаштування громадян без тимчасового захисту.

Раніше ми писали, що влада Болгарії продовжила надання допомоги для українців, яких прийняла з початку вторгнення Росії у 2022 році.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: