RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

Розслідування проти Дубінського завершили: які подробиці з’ясовано

Завершено досудове розслідування стосовно народного депутата Олександра Дубінського та ще чотирьох осіб. Йому разом зі спільниками інкриміновано створення злочинної організації та вчинення державної зради.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

"Розслідуванням встановлено, що у 2016 році головне управління генштабу ЗС РФ створило злочинну організацію, до якої увійшли двоє народних депутатів України, колишній працівник Генпрокуратури та інші особи. Організація займалася розхитуванням суспільно-політичної ситуації в Україні і дискредитацією нашої держави на міжнародній арені та діяла у вигляді агентурної мережі до 2022 року", - розповіли в Офісі генпрокурора.

За інформаціїю слідства, за таку діяльність учасники злочинної організації отримували гроші від генерального штабу РФ.

"Чинний народний депутат України здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь держави-агресора. Він поширював російські наративи, у тому числі, про вище політичне керівництво України. Для їх розповсюдження він брав участь у публічних заходах", - йдеться в результатах розслідування.

Повідомляється, що у листопаді 2019 року нардепи організували спільну пресконференцію, на якій поширювали інформацію про нібито міжнародну корупцію посадових осіб США, намагаючись погіршити відносини між Україною та її стратегічним партнером.

В ДБР зазначили, що у ході слідства було підтверджено поїздки Дубінського до Росії — у Москву та Санкт-Петербург.

"Ймовірно, він їздив на зустріч з російськими «кураторами» й у жовтні 2019 року, перед скандальною пресконференцією. Він, за задумом російських кураторів, як професійний «медіакілер», мав розставляти необхідні акценти, насамперед для західної аудиторії", - зазначають у відомстві.

Дубінському загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Дубінський отримав підозру у незаконному вивезенні ухилянта за кордон, за що йому може загрожувати до 7 років ув'язнення.