RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

США посилили санкції проти РФ та КНДР

Міністерство фінансів Сполучених Штатів посилило санкційні обмеження проти Росії та Північної Кореї. Цього разу унеможливило здійснення платежів між країнами через мережу з п’яти груп.

Про це йдеться на офіційному сайті Мінфіну США.

Як зазначається, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) визначило мережу з п’яти організацій і однієї фізособи, розташованих в РФ та в окупованому нею грузинському регіоні Південної Осетії, які сприяли функціонуванню незаконних платіжних механізмів між Росією і Північною Кореєю.

Нинішні заходи притягують до відповідальності сторони, які допомагали КНДР і РФ ухилятися від санкцій, і демонструють зобов’язання Мінфіну викривати та зривати мережі, які сприяють фінансуванню незаконних програм КНДР зі створення озброєння масового знищення і балістичних ракет, а також підтримують незаконну війну РФ проти України.

"Сьогоднішня дія підкреслює нашу значну стурбованість зусиллями Росії та КНДР щодо поглиблення фінансової співпраці всупереч резолюціям Ради Безпеки ООН. Сполучені Штати залишаються твердо відданими використанню всіх наших доступних інструментів для зриву цієї та інших схем, спрямованих на підтримку агресивної війни Росії проти України та забезпечення незаконного доступу КНДР до міжнародної фінансової системи", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", днями влада США ввела додаткові санкції проти головного російського пропагандистського медіаресурсу RT, оскільки співпрацює із розвідкою. Зокрема, вони торкнулись його директора Дмитра Кисельова.