RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

23 вересня

Всі новини

Зеленський: найближчі кілька місяців стануть вирішальні

Президент Володимир Зеленський, перебуваючи у Сполучених Штатах, повідомив про те, що найближчі кілька місяців стануть вирішальні у війні РФ проти України.

Про це він заявив у виступі після отримання нагороди Американської академії досягнень The Golden Plate Award.

Глава держави наголосив, що Україна має дуже мало часу. Щоб не втратити наступні десятиліття - необхідно не втратити найближчі кілька місяців у війні.

"У нас не так багато часу. Наступні кілька місяців будуть вирішальними. У цій війні - війні Росії проти України й усіх вас, тому що це війна Росії проти самої свободи, - у нас мало часу, щоб визначити, яким буде її результат. І ми повинні його визначити. Не Росія, не їхні криваві союзники. Ми маємо бути швидшими. Нам потрібно не втратити наступні кілька місяців у війні, щоб не втратити наступні десятиліття", - повідомив Зеленський.

Він також зазначив, що в України є напрацьований "План перемоги", який невдовзі презентує президенту США Джо Байдену, Конгресу, кандидатам у президенти - Камалі Гарріс і Дональду Трампу, а також решті союзників у світі.

"Я вважаю, що це має бути нашим спільним досягненням - перемога заради свободи, без жодних компромісів коштом свободи. Просто зараз ми всі маємо силу сформувати світ, у якому житимуть наші діти та їхні діти", - додав президент.

Нагадаємо, 26 вересня має відбутися зустріч президентів США та України Джо Байдена та Володимира Зеленського у Вашингтоні. Лідери країн обговорять перебіг війни між Росією та Україною, зокрема, стратегічне планування України та підтримку США в її захисті від російської агресії.