RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

24 вересня

23 вересня

Всі новини

Зеленський висловився про кінець війни та мир

Президент України Володимир Зеленський вважає, що війна Росії в Україні "ближча до завершення", ніж багато хто думає. З огляду на це наголошує на важливості підтримки та зміцнення українського війська. Адже лише з "сильної позиції" Україна може "підштовхнути Путіна до припинення війни".

Таку думку президент України висловив в інтерв'ю ABC News.

За його словами, план перемоги України полягає в наступному: "План перемоги - це зміцнення України. Ось чому ми просимо наших друзів, наших союзників зміцнити нас. Це дуже важливо".

"Я думаю, що ми ближче до миру, ніж ми думаємо, - говорить Володимир Зеленський. - Ми ближче до закінчення війни. Ми просто повинні бути дуже сильними, дуже сильними".

ABC News вказує, що президент України неодноразово звертався до Сполучених Штатів і Великої Британії із закликом зняти обмеження на ракети великої дальності, які вони надали Україні для ураження цілей у глибині Росії. Натомість видання пише, що російський диктатор володимир путін попередив, що використання західної зброї для ударів по російських цілях буде розглядатися як серйозна ескалація війни і прямий виклик з боку країн НАТО.

Зеленський наголосив також, що путін "боїться" Курської операції.

"Це правда. Він дуже боїться, - сказав він. - Чому? Тому що його люди побачили, що він не може захистити - що він не може захистити всю свою територію".

Український лідер заявив, що лише з "сильної позиції" Україна може "підштовхнути путіна до припинення війни".

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський провів зустріч із канцлером ФРН Олафом Шольцом у Сполучених Штатах, під час якої обговорили кілька важливих питань.