RU  UA  EN

Четвер, 3 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

2 жовтня

Всі новини

Втрати територій на Донеччині: Зеленський із Сирським обговорили перебіг дій

Президент Володимир Зеленський та головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський обговорили ситуацію на найскладніших напрямках у Донецькій області.

Про це йдеться у вечірньому відеозверненні глави держави.

Він зазначив, що мав не одну розмову на напрямках фронту, де зараз найважче.

"Вже кілька разів говорив сьогодні з Головкомом. Передусім – щодо Донеччини, щодо напрямків, де зараз особливо важко. Дякую кожній нашій бойовій бригаді за справжню стійкість і справжню відвагу. Щотижня попри все наші воїни забезпечують справді відчутне ураження окупанту, і це найголовніше – виснажувати ворога й забезпечувати Україні можливість переконувати партнерів у саме таких кроках, які здатні принципово, стратегічно змінити воєнну ситуацію", - повідомив Зеленський.

Глава держави зауважив, що Україна дуже потребує рішучості від західних партнерів щодо питання ударів далекобійною зброєю по РФ.

"І окремо я хочу подякувати кожному лідеру, усім друзям України за розуміння, що тиску на Росію зараз замало, і саме тому - тільки тому - російське керівництво не сприймає серйозно дипломатію. Сили треба більше", - зазначив він.

Зеленський заявив, що західні партнери відмовляються збивати ракети РФ біля своїх кордонів з Україною, водночас на Близькому Сході "під час злочинних іранських ударів міжнародна коаліція діє разом".

Також повідомив, що заслухав доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка. Зокрема, щодо посилення Служби та щодо "надзвичайно чутливої інформації", яку отримують українські розвідники. Зараз на всіх напрямках та на всіх рівнях ми "готуємо максимальні результати для держави на осінь".

Раніше 2 жовтня військові повідомили, що вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів з Вугледару Донецької області з метою "збереження особового складу і бойової техніки".

Нагадаємо, 1 жовтня російські окупаційні війська повністю встановили контроль над Вугледаром.