RU  UA  EN

Неділя, 13 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

12 жовтня

Всі новини

Зеленський зробив гучну заяву про Курську операцію

Президент Володимир Зеленський прокоментував ситуацію на Курському напрямку фронту, де Росія останнім часом посилила наступ, попри рекордні втрати.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що в Курській області російські окупанти дійсно намагалися відтиснути українських військових, проте Сили оборони надалі тримають позиції попри атаки ворога.

"Сьогодні вже в Києві. Говорив з Головкомом Сирським: доповідь щодо всіх напрямків на передовій і нашої Курської операції... Щодо Курської операції: були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі", - повідомив він.

Щодо інших напрямків фронту, то президент відзначив Покровський, похваливши всіх бійців: солдатів, сержантів, офіцерів, які забезпечують захист позицій.

"Загалом Донеччина і Запорізький напрямок - це дуже складні умови, жорсткі дії ворога. Але стійкість наших підрозділів має вирішальне значення. Саме від нашої стійкості все залежить. За цей тиждень ми додали Україні нових домовленостей щодо зброї, і це не тільки постачання - ще виробництво. Кожен закордонний візит - це завжди розмова про інвестиції у промисловість України", - розповів Зеленський.

Нагадаємо, за даними РНБО, після того, як Сили оборони частково повернули свої позиції в Курській області РФ, куди кілька днів тому проникли росіяни, командування армії РФ знову почало посилати колони на штурм.