RU  UA  EN

Понеділок, 14 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

14 жовтня

Всі новини

Анонсовано важливий виступ Зеленського в Раді

На 16 жовтня запланований виступ українського глави держави Володимира Зеленського на засіданні парламенту.

Про це поінформував народний депутат, радник Офісу президента Сергій Лещенко.

Він зазначив, що ймовірною причиною цього виступу є публічне представлення плану перемоги.

"У середу 16 жовтня президент Володимир Зеленський виступить у Верховній Раді. Очевидно, зараз є лише одна причина для цього заходу - це публічне представлення Плану перемоги", - йдеться у дописі.

Відомо, що план перемоги розробили в Офісі президента України в "режимі секретності", до цього процесу не були долучені ані депутати з провладної фракції "Слуга народу", ані народні депутати профільних комітетів.

Як писав "Апостроф", Зеленський заявляв, що план перемоги, з яким вже ознайомився президент Сполучених Штатів Джо Байден, стане публічним після презентації усім західним партнерам України та удосконалення.

Це хотів зробити на засіданні Контактної групи з питань оборони України, що мало відбутися 12 жовтня на німецькій авіабазі "Рамштайн", однак його перенесли.

Тому президент відвідав чотири країни (Британію, Францію, Італію та Німеччину) для зустрічей з лідерами та представлення плану перемоги.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що покажуть не весь план перемоги, адже є "чутливі та закриті частини, які може дізнатись ворог".