RU  UA  EN

Субота, 19 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

18 жовтня

Всі новини

США можуть скоротити роль у допомозі Україні, - CNN

У Північноатлантичному альянсі припускають, що після президентських виборів у Сполучених Штатах у разі перемоги Дональда Трампа може скоротитися роль у підтримці України. Через це інші країни-члени НАТО повинні взяти на себе більше відповідальності.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на джерела.

Так, Європі пропонують посилити підтримку, доки Росія продовжує отримувати тактичні успіхи на полі бою.

Під час закритої зустрічі 17 жовтня зі своїми колегами у НАТО міністр оборони США Ллойд Остін говорив про майбутні вибори у відповідь на запитання союзників щодо них і про те, як це може вплинути на допомогу Україні. Він сказав, що не може передбачити майбутнє. Проте, за даними джерел, знайомих із зустріччю, у Конгресі все ще є двопартійна підтримка України.

З огляду на невизначеність, представники НАТО кажуть, що готуються до того, що США візьмуть на себе меншу роль.

"Ми не можемо очікувати, що США продовжуватимуть брати на себе величезний тягар у підтримці України. Ось чому Генеральний секретар хоче бачити НАТО лідером у сфері допомоги з питань безпеки, а не одним союзником, взявши це на себе. Європа повинна активізуватися ще більше", – додав неназваний високопоставлений чиновник.

Раніше ми писали, що 17 жовтня відбулось засідання Ради Україна-НАТО. Також український президент Володимир Зеленський провів зустріч з генеральним секретарем Альянсу Марком Рютте у Брюсселі.