RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ватажки ДНР/ЛНР відмовилися від виборів за законами України

Ватажки самопроголошених ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що не визнають законів України і не збираються проводити за ними вибори.

Текст їхньої спільної заяви опублікований на сайті бойовиків "ЛІЦ".

"У Комплексі заходів чітко прописано узгодження всіх нормативно-правових актів з представниками ДНР і ЛНР. За півтора року ми представили масу варіантів проектів конституційних змін і законопроекту про вибори, але реакції від української сторони немає і донині. При цьому український парламент виносить на розгляд і навіть приймає якісь закони, анонсує прийняття змін до конституції, нібито в рамках реалізації Мінських угод, що в реальності є відвертою брехнею. Народ Донбасу не визнає законів України, не узгоджених з його представниками, і тим більше не стане проводити за ними вибори", - йдеться в заяві.

Захарченко і Плотницький також назвали деструктивною позицію України щодо ухвалення змін до Конституції.

"Прийняття змін до конституції України, не узгоджених з ДНР і ЛНР, ми будемо вважати грубим порушенням Мінських угод, що у свою чергу ускладнить обговорення інших пунктів домовленостей, у тому числі контроль кордону ЛНР і ДНР з Російською Федерацією. Тільки узгодження всіх позицій представниками Народних Республік, тільки повне і обопільне виконання всіх пунктів Мінських угод зможе привести до миру на Донбасі і в Україні", - заявили ватажки бойовиків.

Як повідомляв "Апостроф", головною перемогою України в питанні проведення виборів на окупованому Донбасі є те, що зараз ніхто не обговорює технічних моментів проведення виборів, розуміючи, що прийняття українським парламентом закону про вибори - максимальна поступка, на яку піде Київ.