RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Порошенко може програти і Вакарчуку, і Зеленському: експерти озвучили прогноз по виборах президента в Україні

Якщо до другого туру президентських виборів в Україні вийдуть нинішній президент Петро Порошенко і шоумен Володимир Зеленський або музикант Святослав Вакарчук, то Порошенко не зможе виграти.

Про це "Апострофу" заявив політичний аналітик Ігор Петренко.

"Їм (команді президента, - "Апостроф") краще підтримувати Бойка (лідер "Оппоблока" Юрій Бойко, - ред.), Рабиновича (лідер партії "За життя" Вадим Рабинович, - ред.), тобто тих, хто орієнтується на східний електорат, проросійські сили. Порошенко на їх фоні буде виглядати краще", - зазначив він.

За словами Петренка, тактика президента буде в тому, щоб підтримувати когось із цих кандидатів. Їх завданням буде відтягувати голоси.

"Можна також підтримати Ляшка (лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, - ред.), який в сільській місцевості грає з Тимошенко на одному електоральному полі. Проти Гриценка (лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, - ред.), який новий -старий, також можна буде виставити когось схожого, щоб відтягувати голоси. Тільки така технологія дозволить виграти Порошенку, тому що максимум 12%, які є у нього зараз, не дозволять виграти навіть у першому турі і можуть не дозволити перемогти в другому" , - заявив аналітик.

Експерти також сходяться на думці, що у лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, яка є найбільш серйозним суперником Порошенко, недостатньо підтримки для перемоги, так як навколо її фігури немає ні політичного, ні суспільного консенсусу. До того ж, у неї сильний антирейтинг.

У той же час слід звернути увагу на новачка соціологічних опитувань -фронтмена групи "Океан Ельзи", народного депутата VI скликання Святослава Вакарчука. Відповідно до закритої соціології, зробленої на замовлення Банкової, ще влітку Вакарчука називали найбільш вірогідним суперником Порошенка в другому турі.

Однак Вакарчук жодного разу не заявляв про своє бажання балотуватися на пост президента, хоча і не приховує, що поїхав в Америку здобувати освіту в сфері політики. Вакарчука в політичних колах також пов'язують з олігархом Віктором Пінчуком і співвласником "Альфа-Банку" Михайлом Фрідманом.

"Його найголовніша задача - відтягнути голоси у нових-старих демократів, нової-старої опозиції. І його підтримають ті, хто хоче голосувати за нове обличчя в політиці. Я також впевнений, що він не буде грати на електоральному полі президента", - сказав Петренко.

За його словами, кампанія Вакарчука буде будуватися, швидше за все, по-іншому, а перед виборами він може зняти свою кандидату на користь когось.

"Але в Україні незалежних кандидатів немає. З одного боку, є олігархи Пінчук, Ахметов, яким вигідна та ситуація, яка зараз, і є Коломойський, Фірташ, Льовочкін, які зараз не при справах. Вони можуть лобіювати іншого кандидата. До Вакарчука можуть опонентом випустити Зеленського. І вже можна спостерігати, як починається ажіотаж навколо його персони. Він активно підтримується людьми, робляться репости. А те, що він говорить, близьке простим людям. Крім того, ми знаємо про антипатії між Пінчуком і Коломойським, які можуть таким чином змагатися. Один буде підтримувати Вакарчука, інший - Зеленського", - підсумував аналітик.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Хто проти Порошенка: Вакарчук, Зеленський та інші сюрпризи".