RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В ЄС і США нагадали Україні, що потрібно зробити з "Нафтогазом" - Крулько

Ліквідація НАК "Нафтогаз" як непотрібного посередника між компаніями, які видобувають, транспортують, зберігають і продають газ - це обов'язок, яка взяла на себе Україна в рамках Третього енергопакету законодавства ЄС.

Про це повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Іван Крулько, коментуючи намір представників ЄС і США провести зустріч з українською стороною щодо поділу "Нафтогазу".

"Нагадаю, НАК" Нафтогаз "нічого не видобуває і не виробляє. До того ж, з одного боку, має надприбутки, а з іншого - мільярдні борги за несанкціонований відбір газу з боку приватних облгазів і невідповідність тарифів для населення зарплат людей. Все це створює передумови для зловживань і божевільної корупції в газовій сфері. Ринком поки це назвати складно", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

У листі до прем'єр-міністра України представники ЄС і США в черговий раз фактично нагадали українській владі, що анбандлінг "Нафтогазу", поділ функції видобутку, транспортування, зберігання та продажу газу, як це діє за кордоном, потрібен.

"Також потрібен справжній, а не уявний ринок газу, який зараз є нічим іншим як монополією. Тоді буде економічно обгрунтована ціна, у людей буде вибір, де і у кого купувати. Природний газ зможуть завозити всі, хто захоче, а не тільки корумповане керівництво "Нафтогазу", яке під патронатом Порошенка через підставні компанії в рази дорожче везе в Україну нібито європейський, а насправді російський газ. І ніхто не списуватиме мільярдні борги приватним енергетичним компаніям ", - зазначив Іван Крулько.