RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У "Батьківщині" вимагають знизити тарифи і створити ТСК по Гандзюк

"Батьківщина" не голосуватиме за жоден законопроект порядку денного, поки не будуть прийняті дві постанови - про створення тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на активістів і про скасування підвищення ціни на газ, а також введення мораторію на подальше зростання його вартості.

Про це заявила Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради.

ТСК, на думку лідера "Батьківщини", повинна бути створена негайно і "на паритеті між владою і опозицією". А очолити цю комісію повинна людина, "з яким вірить громадянське суспільство", зазначила вона.

"Якщо ми цього не зробимо, ми будемо покривати замах на життя 54 активістів, громадських діячів, а також вбивство Катерини Гандзюк. Треба діяти негайно. Або ми захистимо наших людей, чи їх і далі вбивати", - зазначила лідер партії.

У той же час Юлія Тимошенко закликала парламент і підтримати постанову про скасування підвищення ціни на газ.

Лідер "Батьківщини" повідомила, що вже більше 130 рад усіх рівнів по всій країні закликали негайно скасувати рішення в понад 200 громадах пройшли акції протесту.

"У парламенті більшість фракцій підписали проект постанови про те, щоб скасувати підвищення ціни на газ, віддавати населенню газ українського видобутку і ввести мораторій на підвищення ціни на газ негайно", - зазначила Юлія Тимошенко.