RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тимошенко пояснила, що потрібно зробити для зниження ціни на газ

На наступний день після президентських виборів стягування поборів з українців буде припинено, і люди будуть отримувати газ вітчизняного видобутку.

Про це Юлія Тимошенко заявила на прес-конференції в Києві.

"Після президентських виборів український газ буде спрямований на потреби громадян, і вони будуть платити за нього вдвічі менше, ніж зараз. Це не популізм і не утопія. Для цього потрібна лише політична воля, адже всі рішення про підвищення ціни можуть бути скасовані президентом", - запевнила лідер "Батьківщини".

by Alex Prokopenko

Вона нагадала, що чотири з половиною роки тому весь газ українського видобутку йшов на потреби населення. І зараз, як зазначила Тимошенко, "не потрібно нічого вигадувати, досить лише відновити порядок забезпечення природним газом населення, вже був".

Український газу цілком вистачає для забезпечення побутових потреб наших громадян, і коштувати він повинен максимум 90 доларів за тисячу кубометрів, повідомила лідер "Батьківщини".

Закиди про те, що ціни на газ ростуть через підписаного в 2008 році меморандум з МВФ, вона назвала брехливими. Тимошенко нагадала, що дія меморандуму завершилася з підписанням нової програми співпраці з Фондом. Крім того, за офіційним повідомленням самого Міжнародного валютного фонду, в структурі зовнішнього боргу України ні копійки, яку запозичив уряд Тимошенко, з 2012 року немає.

"Візьміть платіжку за газ в 2009 році, коли діяв меморандум з МВФ і працював газовий контракт, і порівняйте її з відповідною платіжкою, яка є сьогодні - так там різниця становить в гривнях 9-10 разів", - зазначила лідер "Батьківщини".

«Візьміть платіжку за газ в 2009 году, коли діяв меморандум з МВФ и працював газовий контракт, и Порівняйте ее з відповідною платіжкою, яка є сегодня за« гарним контрактом Петра Порошенка »и за его меморандумом з МВФ. Так там різніця складає в гривнях в 9-10 разів », - зазнача лідер« Батьківщини ».