RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Експерт розповів про місце Тимошенко в рейтингу опозиційних кандидатів

Юлія Тимошенко утримує лідерство в президентських передвиборчих перегонах, не зважаючи на результати нещодавно опублікованого соціологічного дослідження, за яким перше місце займає Анатолій Гриценко.

Про це в коментарі "Апостофу" повідомив політичний експерт Олег Саакян.

"Гриценко в загальному рейтингу займає третє чи четверте місце, з одного боку. А з іншого, якщо ми подивимося на питання "Кого ви бачите Президентом?", то не Гриценко знаходиться на першому місці, а Юлія Тимошенко. Тому, в цьому випадку, ми можемо говорити про певну маніпулятивність інформації, яка вимагає додаткового пояснення", - пояснює експерт.

Таке різноманіття трактуваннь цих даних, на думку Саакяна, багато в чому обумовлено тим, як і в якій послідовності задаються питання.

"Загальна соціологія показує, що поки беззмінним лідером передвиборчих надій суспільства залишається Тимошенко, обганяючи вдвічі інших кандидатів. Далі йде Порошенко, який закріпив свої позиції і обігнав Гриценко, який, в свою чергу, ділить це місце з Зеленським. Саме такий тренд приблизно на сьогоднішній день існує", - додає експерт.

В контексті понять влада-опозиція, на думку експерта, найбільш рейтингові - провладний кандидат Петро Порошенко, а найбільш рейтинговий опозиційний - Юлія Тимошенко.

"Під поняття демократична опозиція" - маються на увазі політичні сили, які себе не ідентифікують з російським порядком денним. В такому випадку, ця цифра дещо випадає із загальної логіки всього дослідження. Ми бачимо, що фактично це аудиторія, до якої входить і "Самопоміч", і "Батьківщина", і Радикальна партія Олега Ляшка ", - резюмує експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними спільного опитування Центру "Соціальний моніторинг", Українського інституту соціальних досліджень імені Яременко, Київського міжнародного інституту соціології та соціологічної групи "Рейтинг", Анатолій Гриценко перемагає всіх можливих кандидатів у другому турі виборів президента.