RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Людина в масці: політичний психолог оцінив небезпеку Зеленського

Шоумен і комік Володимир Зеленський, який дає зрозуміти, що може спробувати удачі на президентських виборах - небезпечний, адже він постійно в "масці", а відокремити його від людини, що грає в політику, поки неможливо.

Таку думку "Апострофу" висловив політичний психолог Валентин Кім

Так, говорячи про образ Зеленського, який є "людиною в масці, який зображує людину в масці", психолог зазначив, що поки неможливо зрозуміти, грає шоумен "в політику", чи у нього серйозні наміри.

"Зеленський - унікальний випадок для нашого політикуму. Оцінювати його важко, так як складно зрозуміти, що виражає обличчя людини в масці, що зображає людину в масці. Складно відокремити Зеленського як політика - тим більше, що він ще не зробив якихось чітких і однозначних офіційних заяв - відокремити його від людини, що грає в політику, що грає в готовність прийти в політику", - сказав Кім.

За його словами, походи коміків в політику - рідкість, хоча цим відзначились, наприклад, актори на зразок президента США Рейгана, але випадок Зеленського - особливий.

"В історії поки що не було схожого, щоб в політику прийшов комік, крім екранізацій. Був у нас Рейган, він був актор, але у нього були політичні погляди, була політична робота. Можна бути в минулому ким завгодно, у нас не всі політики в минулому були політиками, деякі були солдатами, але коли ти приходиш в політику, тим паче, коли ти мітиш на перший пост в державі - у тебе повинна бути певна політична платформа, у тебе повинна бути ідеологія, у тебе має бути бачення. Тут нічого цього немає, тут є тільки готовність нас налякати якоюсь програмою, якої поки що немає", - говорить експерт.

Він вважає, що оцінювати Зеленського як особистість і кандидата в президенти важко, але певна електоральна підтримка, причому досить вагома, у нього є.

"Дуже бідна база для його оцінки: реальних заяв немає, немає реальних відео, за якими можна було б сказати, що Зеленський як особистість з себе представляє. Ми оцінюємо його як певну роль, яку він виконує. На тлі виборів вона затьмарила собою всі попередні ролі, які він виконував. Тому оцінювати його як потенційного політика дуже важко. Але електоральна підтримка у нього існує, за підсумками останніх опитувань він набирає серйозну вагу в порівнянні з іншими кандидатами. За підсумками деяких опитувань він виходить на друге місце після Юлії Володимирівни, і вже говорив, що це може бути для нього цікаво", - додав Кім, назвавши електоральне "ядро" можливого кандидата в президенти Зеленського.

"У нього є ядро, яке його підтримує. Це - молодь, яка сконцентрована в південних і східних регіонах, там у нього найсильніша підтримка. Це російськомовна молодь, яка з ним добре знайома по його творчості, яка бачить його фільми", - підсумував політичний психолог.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський – заручник образу, врозріз з яким йому доведеться діяти, – політичний психолог.