RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія в збентеженні: розкрився цікавий нюанс зі спробою вплинути на вибори в Україні

Для того, щоб розіграти карту виборів в Україні на свою користь, президент Росії Володимир Путін може вдатися до різного роду впливам.

Про них в інтерв'ю "Апострофу" розповів британський журналіст Едвард Лукас.

"Росія може вдатися до економічного, енергетичного ударам, збільшення військового тиску - ймовірно, в Азовському морі. Але проблема для Росії в тому, що вони не знають, як на це відреагують українці, вони скажуть: "Економіка в поганому стані, давайте голосувати за Тимошенко, тому що вона владнає всі з Росією!" або "Росія нас атакує, і треба підтримувати Порошенка, бо він розуміє потреби національної безпеки". Тобто Росія може тиснути, але не знає напевно, яким буде результат цього тиску", - пояснює він.

Журналіст також зазначив ще на один момент, на який Україна варто звернути увагу.

"Кібератаки - це, наприклад, хакерські атаки і витік даних, при яких використовують дуже примітивні техніки, щоб просто закинути інформацію в інформаційне середовище для спотворення громадської думки і щоб заплутати людей. Це також злом обладнання для виборів, щоб втрутитися в електронні процеси підрахунку голосів . Є і підривні кібератаки, які вражають ключову національну інфраструктуру на виборах, щоб залякати і відвернути людей. У Росії є потенціал на всіх трьох фронтах. Однак думаю, що Україна має добрий захист. За ці п'ять років багато навчилися остерігатися інформаційних атак. Тому, мені здається, що росіяни можуть на цей раз ні до чого не вдаватися, тому спробу миттєво викриють, і вона буде контрпродуктивною. Вам треба бути пильними з кібербезпекою", - попереджає Лукас.

Детальніше про ситуацію в Україні і войовничих планах Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": Перед виборами в Україні Росія вдарить по всім "фронтах" - Едвард Лукас.