RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Спецслужби Росії намагаються вплинути на вибори в Україні: в СБУ зробили тривожну заяву

Спецслужби Російської Федерації через несанкціоноване втручання в роботу інформаційної інфраструктури Центральної виборчої комісії намагаються вплинути на проведення в Україні президентських і парламентських виборів.

Про це повідомив заступник голови СБУ Олег Фролов за результатами завершення міжнародних кібернавчань на базі СБУ.

"На сьогодні питання проведення в Україні демократичних та прозорих виборів є першочерговим, зусилля СБУ спрямовані на недопущення протиправних проявів з боку іноземних спецслужб, організацій, будь-яких груп або осіб", ‒ наголосив Фролов.

Навчання відбулися у межах проекту ЄС "Посилення кібербезпеки в Україні перед виборами" за підтримки Естонського центру Східного партнерства та компанії CybExer Technologies, яка має великий досвід проведення таких навчань.

"Проведене навчання засвідчило конкретну та практичну підтримку Європейських партнерів у зміцненні Української державності та її захисті від найбільш актуальних загроз гібридної агресії", ‒ зауважив заступник Голови СБУ.

У підбитті підсумків тренінгу також взяли участь керівництво Центральної виборчої комісії, Держспецзв’язку та представники іноземних партнерів. Організатори навчань високо оцінили здатність українських фахівців протидіяти сучасним кіберзагрозам для забезпечення демократичних прав громадян.