RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Фейки і "компромат на шмарклях": політолог розповів про кампанію по дискредитації Порошенка

Фейкові фотографії, вигадані компромати та безпідставні звинувачення проти президента України Петра Порошенка спрямовані на те, щоб зупинити зростання його кандидатського рейтингу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив блогер та політичний експерт Олексій Голобуцький.

Він нагадав, що атака на Порошенка почалася з новою силою саме за три тижні до президентських виборів.

"Буквально перед самими виборами загострились активні провокації проти Порошенка. Довільна нарізка з фото й відео, доліплений на шмарклях компромат, звинувачення в якихось цілковито абсурдних речах – згодиться все, коли до виборів менш як три тижні і рейтинг Порошенка зростає", – наголосив політолог.

Він нагадав про те, яку увагу приділили ЗМІ фейковим світлинам Порошенка, який, начебто, втікає від мешканців Житомира. Та підкреслив, що автор фотографій заявив про те, що в кадрі президент йде до людей, а не від них.

"Так старанно розганяли тему "Бігуна" – вклали чи не більше ресурсів, ніж в "распятого мальчіка". Щоб потім навіть автор фото заявив: це сцена до початку зустрічі і Порошенко йде до людей, а не ВІД них. З тієї ж зустрічі повно фоточок і селфі житомирян – цілком задоволених зустріччю з президентом", – заявив блогер.

Голобуцький зазначив, що офіційне спростування фейків не стає на заваді тим, хто хоче зупинити зростання рейтингів Порошенка.

"Хоча навіть офіційне визнання фейків – фейками, на жаль, не допомагає в зменшенні істерії зрадофілів. Знають, що фейки, навіть визнають це – але свідомо перепощують. "З принципу" нібито. Найгірше, коли так поводяться патріоти", – додав політолог.

Він застеріг – заниження рейтингів Петра Порошенка може призвести до того, що до влади прийде проросійський кандидат.

"Втоплять Порошенка – прийде Зеленський. Тобто це, фактично, свідома співучасть в приведенні до влади проросійської маріонетки. І можна не сумніватись: за ті три тижні, котрі лишились, ці ж патріоти, загалом непогані люди, небайдужі громадяни, з таким само ентузіазмом підхоплять і розганятимуть ще не один відвертий і абсурдний фейк. Навіть якщо знайдуть десь "однокласника Порошенка, в котрого той бутерброд відібрав і кнопку на стільця підклав" – і це також поширюватимуть. Бо це вже якийсь хворий принцип", – пояснив експерт.

При цьому він впевнений, що провокації зрештою не зашкодять рейтингам Порошенка, бо виборці дивляться не на фейки, а на реальні дії президента.

"В Порошенка є певна перевага: він практично єдиний з кандидатів звітує за реально зроблені речі. З ним виборці мають не гіпотетичні обіцянки, а точне уявлення, що отримають за час наступної каденції. Це реалії. І вони повинні мати все ж більшу вагу, ніж хвиля фейків", – констатував Голобуцький.