RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Старі методи вже не працюють: соцмережі продовжують бурхливо обговорювати лідерство Зеленського і Порошенка

У соціальних мережах користувачі активно висловлюються на тему попередніх результатів першого туру виборів президента України.

Одна з найбільш поширених тем - провал старих, стандартних технологій агітації.

"Купити свій канал - вже не досить для перемоги. Намети і борди, схоже, взагалі не потрібні. Набагато вигідніше витратити ці гроші на нормальну кампанію в соцмережах. Рентабельність буде набагато вище. Так що чекаємо найближчим часом перекроювання бюджетів в штабах і масовий похід політиків в Інстаграм і Ютуб", - пише блогер Денис Казанський, відзначаючи результати не тільки Володимира Зеленського, а й Ігоря Смешка, якого підтримував Дмитро Гордон через свої канали в соціальних мережах.

Інша тема - дії та бездіяльність нинішньої влади, якими багато хто пояснює високий відсоток тих, хто проголосував за Зеленського.

"Так може все-таки нарешті варто визнати, що кампанія спочатку була провальною. Що лінія страху війни у вже воюючій п'ять років країні не спрацює, люди не люблять, коли їх тримають за дурників, ображають і залякують. Що замість абсолютно безрезультатної агітації вже загітованих треба було працювати з тими, хто не визначилися. Що треба було працювати з молоддю, із середнім класом, з бізнесом. І не брехати їм, даючи заздалегідь нездійсненні обіцянки. Що аферисти і злодії в оточенні в такій пекельній концентрації - це не айс. Що можна бути трохи менше жадібним і трохи більше піклуючимся не тільки про свої інтереси", - зазначає Катерина Золотарьова.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", станом на 14:00 ЦВК оброблено вже 78% протоколів, Володимир Зеленський отримує 30,4% голосів, а Петро Порошенко - 16,08%.