RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вибори в Україні: в МВС розповіли про десятки кримінальних проваджень

У день виборів 31 березня і ніч після них в поліцію надійшло 2 605 звернень з приводу правопорушень, пов'язаних з виборчим процесом: за цими фактами відкрито 61 кримінальне провадження.

Про це розповів під час брифінгу в ЦВК міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає "Українська правда".

Глава МВС уточнив, що порушення не мали системного характеру.

"Системних порушень на виборах ми не побачили. Ми мали значну кількість звернень про порушення. Загалом, зафіксовано 2605 звернень, в рамках таких звернень є адмінпротоколи і відкрито 61 кримінальне провадження", - сказав він.

За його словами, часом порушення мали "анекдотичний" характер, а уникнути серйозних порушень вдалося завдяки "грі на випередження" з боку правоохоронців.

Також міністр зазначив і роботу кіберполіції, яка заблокувала спроби впливати на виборчий процес з IP-адрес в Києві і містах Росії.

Глава Національної поліції Сергій Князєв в свою чергу зазначив, що найбільш частим порушенням було фотографування бюлетенів - 149 епізодів по країні, підкупів виборців в три рази менше - 54.

"Будь-яких кримінальних правопорушень, які могли б вплинути на хід виборчого процесу, поліція поки не зафіксувала", - підсумував Князєв.

Як повідомляв "Апостроф", до 17:50 були представлені результати підрахунку Центрвиборчкомом 88% протоколів. Володимир Зеленський набирає близько 30% голосів виборців, Петро Порошенко - 16%, а Юлія Тимошенко - 13,3%.