RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Експерт розкритикував Зеленського за жарти над українцями

Політичний експерт Олексій Голобуцький заявив, що кандидат у президенти Володимир Зеленський своїми жартами про Майдан і війну принижує українців.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я зрозумів, чому Зеленський так спокійно жартував про Україну, про загиблих, про війну і про Майдан. Бо коли проблема твоя, кровна, глибока – то може з’явитись гірка іронія, може, трохи сарказму. Про помідорчики понад окопами, про бездахових, що голіруч лізуть на танки. Про себе. Бо сам це пережив і можеш собі дозволити. А коли проблема чужа – тоді легко йдуть анекдоти. Можна посміятись з відвертого стьобу. Бо це не про твоє життя і про якихось чужих людей і їхні чужі проблеми", - пояснив експерт.

При цьому, на думку Голобуцького, українці можуть сміятися самі над собою, вони завоювали це право в бою.

"Тобто, українці про себе жартувати можуть – ми вибороли це право кров’ю. Але коли кандидат в президенти жартує з багатотисячних жертв народу, котрий хоче очолити, - це вже відверте приниження. Приниження України – але більше навіть приниження людей. Людей, котрим дуже непросто дались ці п’ять років: біженцям і бійцям, вдовам і матерям, заробітчанам і пенсіонерам... Бо українці жартують, українці тримаються – але це точно не привід знущатись з них і їхніх втрат", - зазначив Голобуцький.

Експерт вважає, що знущатися над народом для кандидата в президенти - ненормально.

"Політик, котрий знущається з влади – це нормально. Політик, котрий знущається з політиків – це теж нормально і іноді навіть добре. А от кандидат в президенти, котрий знущається з народу і його біди, - це точно ненормально. Українці толерантні, але такого приниження не пробачать", - підсумував Олексій Голобуцький.