RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко здав нові "президентські" аналізи: всі подробиці і відео з "Олімпійського"

Екс-чемпіон світу з боксу Володимир Кличко закликав участників другого туру президентських виборів Петра Порошенка та Володимира Зеленського прийти 10 квітня в НСК "Олімпійський", щоб повторно здати аналізи на наркотики. Порошенко погодився прийти та здав їх спеціалістам VADA. У Зеленського ж заявили, що повторні аналізи непотрібні.

"Апостроф" провів онлайн трансляцію події.

17:19 Представники VADA заявили, що до 18.00 чекатимуть візиту Зеленського. Результати аналізів Порошенка будуть готові через 48-72 години.

17:13 Порошенко також підтвердив, що 14 квітня о 14:14 відбудуться дебати на "Олімпійському", а 19 квітня дебати відбудуться в прямому ефірі.

17:05 Порошенко заявив, що спочатку був здивований вимогою Зеленського про здачу аналізів, але пізніше усвідомив, що це дуже важливий крок. І що країна повинна знати, що президентом буде людина, яка не зловживає алкоголем і не приймає наркотики. Він також в черговий раз підкреслив, що не стверджує, ніби Зеленський наркоман. Також він сказав, що не платив за ці аналізи.

16:45 Повідомляється, що Порошенко вже на місці і здає аналізи. Після процедури глава держави виступить перед журналістами.

16:08 Як стало відомо, у Зеленського вирішили, що кандидат не буде здавати аналізи вдруге.

"Було питання в здачі аналізів - аналізи здали. Хто вже як здав: хто здавав в незрозумілому медпункті, а хтось - в лабораторії", - сказав політконсультант кандидата Дмитро Разумков.

Він вважає, що далі Зеленський і Порошенко зустрінуться на дебатах.

15:48 Представники VADA розповіли про процедуру взяття аналізів:

"Кандидати в президенти мають підписати документ, де вони показують, що добровільно беруть участь в цьому тестуванні. Ми беремо забор урини і кандидати самі повинні вибрати посуд. Вони повинні ретельно перевірити, що він надійно запакований і якщо у вас є сумніви, вони можуть вибрати інший комплект. Далі вони приймають контейнери і йдуть в спеціальну кімнату, миють руки без мила і відкривають упаковку. Кандидат наповнює посудину до половини і закриває її, а наш представник спостерігає за процесом.

Далі кандидати повинні відкрити ще одну упаковку, де знаходяться ще дві посудини А і В, які необхідні для забору. З контейнера матеріал переливається в ці дві посудини після чого вони надійно закриваються. Потім їх упаковують в пластиковий пакет".

15:42 "Маю вас проінформувати, що сьогодні після 16 години дня на стадіоні "Олімпійський" у лабораторії, президент України і кандидат у президенти України Петро Порошенко повторно здасть аналізи на предмет виявлення залежності від алкоголю і наркотиків", - сказав речник штабу президента Олег Медведєв.

За словами політолога Олександра Палія, відмова Зеленського пройти тест на наркотики у міжнародних спеціалістів свідчить про те, що він наркоман.

Нагадаємо, раніше Зеленський потрапив у скандал з результатами аналізу.

За словами головного лікаря міської наркологічної клінічної лікарні "Соціотерапія" Володимира Ярого, в аналізах президента України Петра Порошенка, які він здав на НСК "Олімпійський" 5 квітня, не знайдено психоактивних речовин.

Читайте також на "Апострофі" всі подробиці про першу здачу анализів кандидатами.