RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

В Dragon Capital розповіли про ризики обіцяного командою Зеленського аудиту Нацбанку

Команда Володимира Зеленського має намір провести аудит Національного банку, щоб спробувати взяти його під контроль.

Про це заявив представник інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса для НВ.

"У штабі одного з кандидатів заявили, що після виборів хочуть провести аудит Нацбанку. І це дуже тривожний дзвіночок. І аудит Нацбанку - це спроба реваншу реформи банківського сектора. Тому що ключовий елемент цієї реформи - незалежний Центральний Банк. І аудит - це очевидна спроба знищити незалежність НБУ. Суспільство звинувачує НБУ в падінні гривні в 2014-2015 р.р. і очищенні банківської системи. І цей негатив намагаються використовувати, щоб взяти Нацбанк під контроль", - стверджує експерт.

На думку Фурси, Зеленський управляється людьми зі старої еліти.

"Україні пропонується імітація змін, персонаж, який живе тільки в Instagram і YouTube, і якого просто фізично не зустрінеш у житті ... І тільки після виборів виявиться, що навколо нього не нові обличчя, а частина старої еліти. Міністр МВС, олігарх , якого шукає ФБР, ще парочка олігархів, які вже почули від кандидата, що все буде добре, колишні регіонали, народні депутати, вже готові зізнатися, що "з дитинства за Зеленського". Це ті ж люди, що і оточення Порошенко, тільки вид збоку. А деякі - в принципі ті ж. Тільки в руках у них буде недосвідчена людина, що дозволяє ліпити з нього, як з глини, все що завгодно, і при цьому не боятися наслідків, адже у всьому звинуватять саме його", - вважають в Dragon Capital.

Сергій Фурса вважає, що Зеленський - це "профанація змін, актор, який грає те, що його просять грати". У той же час реальних змін не буде. Некомпетентність Зеленського і "схеми" його давнього партнера Коломойського, на його думку, приведуть до кризи.

"Хтось забере у кого-то частку в якомусь потоці, але, звичайно ж, ніхто не сяде. І від зміни місць додатків постраждає звичайне українське суспільство, яке отримає нову кризу і оплатить бажання Коломойського, а з іншого - ніяких реальних змін не відбудеться", - заявив Фурса.

До цього спікер передвиборного штабу кандидата в президенти України Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявляв про необхідність проведення аудиту Національного банку України, на основі якого можуть бути прийняті кадрові рішення.