RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Посада для Порошенка, українська мова і Донбас: що сказав Зеленський на першій прес-конференції

Переможець другого туру виборів президента Володимир Зеленський заявив, що не виключає можливості призначення Петра Порошенка на якусь із посад.

Про це він заявив під час брифінгу для журналістів.

"З Порошенком у мене немає ніяких відносин, а якщо допомога Петра Олексійовича мені знадобиться, я йому обов'язково зателефоную. Я готовий звертатися до нього, коли мені знадобиться допомога. Посада Порошенку? Якщо суспільство захоче його бачити на тій чи іншій посаді - я це питання розгляну. Але спершу я звернуся до суспільства", - сказав він.

Разом із тим він заявив, що має намір позбутися генерального прокурора Юрія Луценка.

"Це стара команда і ми будемо призначати нових людей", - наголосив він.

Зеленський також заявив, що має намір перезавантажити мінський процес, запровадивши нормандський формат переговорів.

"Йтимемо до кінця, щоб припинити вогонь - це одне з найголовніших завдань. Одна з перших задач - повернути з Росії усіх військовополонених. Не можу обіцяти, але зроблю все, щоб повернути всіх наших полонених додому. Будемо робити дуже потужну інформаційну війну з приводу того, щоб закінчити вогонь на Донбасі. Це буде оголошено у найближчі дні. У нас є план дій і нашою передвиборчою компанією ми показали, що можемо робити зміни в Україні", - сказав він.

Він підкреслив, що сприйматиме Україну єдиним народом і не ділитиме на улюблені регіони.

"Ми за закон про українську мову, але зараз він на розгляді у ВР. Як гарант я повинен захищати українську мову і я буду це робити", - сказав Зеленський.

Він також додав, що у найближчі дні покаже свою команду.

"У найближчі дні ми представимо команду. Щодо Генштабу - у нас є дуже серйозні хлопці, які мають авторитет в армії. Це генерали. Імена? Зараз я не маю права їх називати", - сказав він.

Також Зеленський заявив, що має намір "позбутися від кортежів".

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Зеленський, який відповідно до екзит-полів, перемагає у другому турі виборів президента, закликав країни колишнього СРСР звернути увагу на Україну і зрозуміти, що все можливо.